Microdermabrasie

Één van de topbehandelingen bij Beauty lounge Susan met na één behandeling al resultaat!
Microdermabrasie geeft jouw huid een flinke boost.

Microdermabrasie is een moderne manier om allerlei verschillende huidproblemen aan te pakken. Bij deze peeling worden er met behulp van een apparaat microkristallen tegen de huid aan geblazen en onmiddellijk weer weggezogen. Op die manier wordt het bovenste laagje van de huid “weggeschaafd”.

Microdermabrasie

Wat behandel je met microdermabrasie?

Door microdermabrasie wordt de huid gestimuleerd om sneller nieuwe cellen aan te maken. Meestal brengt de specialiste na de behandeling ook een kalmerend masker en een serum aan. Je krijgt verschillende producten mee naar huis om de huid mee te verzorgen.

Met behulp van microdermabrasie wordt een verscheidenheid aan huidproblemen, onder andere rimpels, littekens en onzuiverheden zoals mee-eters en acné, aangepakt. Bij het behandelen van rimpels worden met name de fijne lijntjes flink verminderd. Deze rimpels zitten in de bovenste laag van de huid en worden met microdermabrasie dus weggeschaafd, waardoor de nieuwe, “jonge” huid zichtbaar wordt.

Wat zijn de voordelen?

Bij microdermabrasie wordt geen gebruik gemaakt van chemische middelen. Daardoor is de kans op een allergische reactie, littekens of hyperpigmentatie zeer klein. Microdermabrasie is een behandeling waarbij er na de eerste keer al resultaat zichtbaar is. Je kunt echter ook meerdere behandelingen doen, wat met name aangeraden wordt wanneer het gaat om een behandeling die huidveroudering of rimpels moet tegengaan. Naarmate we ouder worden, vertraagt onze celdeling namelijk, waardoor de microdermabrasie behandeling vaker herhaald moet worden. Voor ieder huidprobleem geldt wel: meer behandelingen betekent een mooier resultaat! Een ander fijn voordeel van de behandeling is dat je huid na iedere microdermabrasie er niet alleen mooi en minder gerimpeld uit ziet, maar ook heerlijk zacht en fris aanvoelt.

Wat zijn de nadelen?

Soms zijn er kleine schaafwondjes of rode strepen te zien na een behandeling. In een aantal gevallen kun je geen behandeling ondergaan. Bijvoorbeeld als je een koortslip of een verbrande huid hebt. Verder moet je een aantal dagen na de behandeling zeer voorzichtig zijn met zonlicht.